Vuurtorenkind

Boek Vuurtorenkind. 

 

Alleen de omslag nodigt al uit om dit grappige boekje over de vuurtoren van Haamstede te kopen. Schrijfster Mineke Straijer weet waar ze over schrijft. Zij was zo,n vuurtorenkind. De weetjes in dit leuke boek die eigenlijk voor alle leeftijden zijn, geeft antwoorden die een leek bij dit fenomeen heeft. Zij doet dit aan de hand van de avonturen van Vuurtorenkind Willemien, die zichzelf ziet als een “duinkonijn” omdat ze in de duinen is geboren. Dat dit ook als een scheldnaam wordt gebruikt voor de inwoners van haar dorp deert haar niet. Ze is er trots op en treedt in het boek op als echte lezersgids.

Een leerzaam boekje , want wie kan nu zeggen dat hij/zij  na het lezen van pakweg 82 bladzijden een kenner is geworden van de vuurtoren, de vuurtorenwachter, morseseinen, zeehonden, stormwaarschuwingen, het heerlijke stroafeest, flessenpost, reddingen en al die weetjes en geheimenissen die alleen “een duinkonijn” als Mineke zo mooi kan vertellen.

Het boek is rijk geïllustreerd en het prachtige omslagontwerp is van Kaat Stieber.

 

Aldus één van de beoordelingen   bij Bol ( dot) Com.

Het boek 29,50 te verkrijgen via de auteur Mineke Straijer, bij  iedere boekhandel of on-line via boekschout en Bol

Ook al E-Book bij bol. 7,99

 

 

Auteur Mineke Straijer bij de vuurtoren.

 

Het Vuurtorenkind is er nu ook voor onze Duitse gasten, “Leuchtturmkind”    te koop op de recptie Torenhoeve en bij mij Mineke  19.95